מרק עדשים וקינואה
מרק משובח לימים קרירים, פחות מ 20 דקות במטבח וסיר מרק מענג יתבשל ויקדם את ההצלחות הבאות!
רכיבים:
כוס וחצי עדשים חומות - מידה לפני השרייה.
כוס וחצי עדשים כתומות - מידה לפני השרייה.
חצי כוס קינואה - מידה לפני השרייה.
4 עגבניות קלופות וחתוכות או מגוררות בפומפייה.
בצל
תיבול:
פפריקה מתוקה, פלפל שחור, כורכום, כמון, חוויאג' למרק.
מלח הימלאיה נוסיף בסוף הבישול.
את העדשים/קינואה מומלץ להשרות 6 שעות עד לילה.
אפשר גם ללא השרייה אך בהחלט עדיף להתרגל להשרות קטניות מכל הסוגים וניתן לשמור בהקפאה לימים שבהם רוצים להכין ארוחה שווה ומהירה להכנה ועם שפע יתרונות בריאותיים.
אופן ההכנה:
נתחיל בטיגון הבצל בכף שמן זית.
נוסיף את העגבניות ולאחר כ 2-3 דקות את שאר הרכיבים למעט הקינואה, נכסה במים עד כ 5 ס"מ מעל הרכיבים ונתבל. את הקינואה נוסיף בהמשך והמלח יתווסף בסוף הבישול.
נבשל מכוסה על להבה נמוכה כשעה עד שעה וחצי, בהתאם לזמן שיש לנו.
לאחר זמן זה נוסיף את הקינואה ונבשל עוד 20 דקות, נוסיף מלח ונתקן תיבול במידת הצורך.
זהוווו, תזכרו שהמתכון המושששלם הזה מכאן ושפרגון זה בריא, כן?
יאללה לכו להתענג! או להשרות את הרכיבים, תסמכו עליי שיוצא אששששש
איך להתייחס?
המרק עשיר בחלבון ומכיל גם פחמימה, לכל כוס נתייחס כמנה ושליש של חלבון/פחמימה או שילוב של חלבון ופחמימה.
